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WAVE Regatta

Question for Officials

Date: 2022-06-02

Question No: 02
Question For: Technical Committee

Question:
Hi Guys,

I always feel that the OSR's are badly written and this often leads to a lack of clarity then
in many event NOR's etc.

Wave NOR states that OSR 3.14i (i & ii) apply - which refer only to puplits, stanchions &
lifelines etc.

So, does this mean that we do not have to carry a storm jib or heavy weather jib?

Can you advise please for the sake of clarity?

Answer:
RRS49 specifies that lifelines shall comply with the corresponding specification in WS OSR,
namely OSR3.14.

No other parts of OSR applies to this event.

However competitors are reminded they are required to comply with:
- Rig & Sail notes on their IRC cert.

- Number of sails on board, IRC Rule21.1.5(d).

- Decision to Race RRS3
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